<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww17.daymoney.co.uk/?fp=X9%2F78E04DSCVrw9SuLFvVMMQfg4qyIZZbaJ9XEvTyrPBC%2B%2B3sbeIarjHNuhLByL9idFsBpz5lGjGwKz7LkzSVFLqGKM5mTXRka0nUqMdRqrKEk66qIWA7S44%2BKd%2FzwuyAk15HJ%2BwA%2FCZOHFUbhdzgzFPv7DcjvDBocbeLMsAgo8%3D&prvtof=fBe2uh4negUM17VKdE3mW7GW85qu%2FTTtAgSI4XklCOA%3D&poru=gaeCL%2FU4SIDCGdXM%2BBaywK25WhWFzBHQuX7NLeLVWbJvaKlTSWe%2BivLWXyvlqer%2FIdGyvzf9hHTZSkK1OfmflA%3D%3D&">Click here to proceed</a>. </body>
DROMER-SLEUTELS-kleiner 

Dromer

Dromer is een saboteur. Hij droomt zich breder dan hij is en kan niet geloven dat hij sterker is dan hij denkt. Hij droomt zich met gemak haute cuisine van patat, maar vertrouwt zijn papillen niet bij truffel en crème brûlée. Net zo makkelijk droomt dromer zich tijger, in een hok, en liefde van de hem toegeworpen droge brokken. Het vlees laat hij onaangeroerd, want het kon wel eens – kadaver.

Hij ging er vanuit dat het meisje tegenover hem haar knieën tegen de zijne duwde, omdat er weinig ruimte tussen de bankjes was – hij probeerde haar benen te ontlopen. Ze hadden tegelijk staan roken, voor de ingang van het theater, ze waren in gesprek geraakt en hij had eens niet om woorden verlegen gezeten. Een warme lenteavond. Kort na middernacht ging ze weg, ze groette de hele groep kerels waar hij bij stond. Ze kende ze allemaal, maar de laatste blik voor ze uit beeld verdween was voor hem. Hij stelde zich voor hoe hij zich ook naar buiten haastte, zag hoe ze haar fiets van het slot haalde. Ze moesten dezelfde kant op, misschien vond ze het leuk als hij een stuk met haar opfietste? Het gesprek onderweg, net zo makkelijk als eerder op de avond – voor ze het doorhadden stonden ze al een half uur te praten voor haar huis. Konden ze niet net zo goed? Ze ging hem voor naar binnen, haar voordeur sloot met een zachte, vastberaden klik.

Hij liep haar niet achterna, bleef bij de kudde staan. Hij zag zijn kansen wel, maar greep ze niet, hij zat ze rustig uit. Dronk nog een biertje, raakte niet meer aan de praat, fietste naar huis. Vlak voor hij één van de vele voordeuren in zijn straat opende dacht hij: dromer is een saboteur, dromer sloopt met zachte hamer. Maar: alles blijft mogelijk. Alles.

- Marc Fabels