imgres 

Zoon en Vader (58): Boks

Regelmatig schrijft vader Marcel een miniatuurtje over zoon Daniël

Daan heeft een raar plekje op zijn onderarm. Het lijkt elke dag groter te worden. Op zaterdag heb ik app-verkeer met Nelleke van de thuiszorg. Toch maar naar de huisartsenpost bij ziekenhuis Leyenburg. Daar is het nog rustig, de piek wordt pas ’s avonds verwacht. Met een antibiotisch zalfje zal het beter gaan, luidt de diagnose.
Als we buiten komen, schijnt de zon. We wandelen in het nabijgelegen parkje dat naar Florence Nightingale is genoemd. Van een groepje hangjongeren maakt zich een gestalte los. Een allochtone jongen in trainingspak, compleet met pet én hoodie. Hij komt recht op ons af. ‘Ik heb veel respect voor je,’ zegt hij tegen mij. Hij wil een boks geven aan Daantje. Ze raken elkaar voorzichtig aan. ‘Ik hoop dat het goed komt,’ zegt hij. ‘Dankjewel,’ zeg ik, ‘het is al goed.’

- Marcel Verreck