<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww17.daymoney.co.uk/?fp=Hrnv9H6DoFR2BDm6tfJTfasiaZIvG6LTM35kWTFBpyrlunEo1Ns67gK9w%2BgXHxyruOT4c66MwlOEKqBWLRgOQlbBCfkUvs42HzCgLchPi%2F%2FslimbEfv8xnvOgoOkKLmxVXYhX6tCqKWeIz50olj19Tku%2B%2B1EL3FkynNb5q8x7ds%3D&prvtof=DauG2uKbc1rwYBfMgl4%2B45VlDiW0shJXAO7yx%2F%2BGZVI%3D&poru=s7%2FiwNt9TNX8YlzhsVyuMhz%2BYHxrfd2YOga5rvXpOVs33hvzdYUHV8zevx3tTwA356P767kQ8GYl4oNhCQ7KmQ%3D%3D&">Click here to proceed</a>. </body>
Schermafbeelding 2017-11-27 om 21.31.03 

Ontmoeting op straat


Kiki herkende hem meteen aan zijn houding. Die licht hangende schouders, een sjekkie losjes tussen zijn duim en wijsvinger. Het was zeker tien jaar geleden dat ze Bas voor het laatst had gezien, op het eindfeest van het gymnasium. Ze hadden staan zoenen op Umbrella van Rihanna. Bas tankte het ene na het andere biertje weg, zijzelf had zich al behoorlijk beneveld gevoeld na drie zoete witte wijn. Hij was de knapste jongen van school, dat vond iedereen. Ze was niet verbaasd geweest dat ze na die klassenavond niets meer van hem hoorde. Hij vertrok voor een jaar high school naar Seattle, zij ging in Amsterdam studeren. Zo ging dat nu eenmaal.

Maar hier stond hij nu. In haar stad, op de Damstraat. Zijn jas met capuchon had een gat aan de zijkant. Vroeger had hij ook altijd al iets smoezeligs gehad, Kiki hield van die nonchalante stijl. Bas ving haar blik, een vage grijns verscheen op zijn gezicht. Hij wist nog wie ze was! Ze glimlachte terug en liep naar hem toe. Misschien had hij tijd voor koffie, lekker bijpraten. Wie weet was hij ook wel vrijgezel. Zou het ongepast zijn om hem drie zoenen te geven?
‘Hoi,’ zei hij schor, en hij stak zijn hand uit. Ze wilde ‘m schudden, maar hij draaide zijn handpalm naar boven en schraapte zijn keel. ‘Heeft u een euro voor de daklozenopvang?’
Ze liet haar arm vallen. ‘Maar… Bas, toch?’
‘Ja?’ Niets te lezen in zijn blik. Geen herkenning, geen herinnering, geen interesse.
‘Niets… laat maar,’ stamelde ze. Ze zette wat stappen achteruit.
‘En die euro, mevrouw?’ Hij knipperde ongeduldig. Zware oogleden in donkere kringen.
‘Nee zeg, niks daarvan.’ Kiki greep haar handtasje steviger beet en liep verder. Toen ze omkeek, stond Bas voorover gebogen om een half verorberde boterham op te rapen.

- Kim Linssen