<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww17.daymoney.co.uk/?fp=fq5CI68CsotznyB5ZZWF1tHLWOoX1jb0eoUcuBzc%2BHkR9vucluvKdvlLq4uo8%2BqJeMRhlsLuujuYgY5CRGf04zIHsVM4BnkfB3DGzYADr61PHuBGMyy7dBZlUVAkwC1yKHZo%2FAqozCYod1PJafjfXT%2Bt7QkSlb1tOtpfgJHyn3o%3D&prvtof=NZ5EikHEN7mP6BWCIKZdutt0CHlexyXS8utHHFXvGuU%3D&poru=uhsDyEharmxa1QAr8E8%2BqjKzf4J31hVhut2Qq5ff06SgMMi3fsWUaYesGzPnVX6emnGQECeFZyIt1n7KvMeWHA%3D%3D&">Click here to proceed</a>. </body>
Afbeelding 1 

Scheurkalender: 7 december


Geboortedag van Max Merkel (1918-2006)

Als voetballer speelde Max Merkel twee interlands, als trainer werd hij kampioen met Rapid Wien, 1860 München, FC Nürnberg en Atletico Madrid. Met de laatste club bereikte hij het seizoen na het kampioenschap de finale van Europacup 1. Ook van het Nederlands elftal is de Oostenrijker coach geweest, maar hij vloog eruit toen hij geen zin had een praatje voor onze trainers te houden. Toen waren zeven van de tien wedstrijden onder zijn leiding gewonnen, waaronder een uitwedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland. Van voetbalofficials heeft hij nooit een hoge pet op gehad; daar zal zijn ontslag bij Oranje geen verandering in hebben gebracht.

De Veldwachter, na zijn trainersloopbaan columnist bij Bild, stond niet bekend om zijn zachtzinnigheid. ‘Net zo geliefd als een jager in een beschermd natuurgebied,’ schreef een Duitse krant. Bij Rapid Wien had hij samengespeeld met Ernst Happel, met wie hij zijn eigenzinnigheid deelde. Merkel: ‘Im Training habe ich mal die Alkoholiker meiner Mannschaft gegen die Antialkoholiker spielen lassen. Die Alkoholiker gewannen 7:1. Da hab ich g’sagt: Sauft’s weiter.’

Bron o.m: SPIEGEL ONLINE

- A.I.