daymoney.co.uk - daymoney Resources and Information.
Afbeelding 1 

Scheurkalender: 9 januari

Geboortedag van Richard Nixon (1913-1994)

De Zweedse premier Olof Palme ontmoette Richard Nixon op de begrafenis van Georges Pompidou. Die vond plaats op 6 april 1974, in het heetst van de Watergate-affaire. Nixon, in de woorden van Palme, ‘was captured by TV, that was how he tried to connect with the American people. (…) He had a half-centimetre-thick layer of pancake, or make-up, because there could be TV-cameras around. It looked completely macabre, you could barely see the face. I was conversing with him, and it was like speaking to a mask.’ Dat de Amerikaanse president heel wat anders dan de dode Pompidou aan zijn hoofd had, was tijdens zijn toespraak al gebleken. Hij beklom het podium, ademde diep in en sprak: ‘This is a great day for France!’

- A.I.