Schermafbeelding 2017-05-03 om 22.16.30 

Kees van Beijnum, de VBVB Cultuurquiz, New Orleans, Tommy Wieringa en Marjolein van Heemstra in het Torpedo Theater

En hier is weer de uitlijst van uw favoriete minitheater. Scroll er even doorheen zouden we zeggen, want er zijn weer briljante voorstellingen bij. Opgeven voor de maandelijkse nieuwsbrief? Dat doe je tegenwoordig hierrrr. Dank je vast voor je aandacht en misschien tot gauw.

TORPEDO THEATER
Sint Pieterspoortsteeg 33
1012 HM Amsterdam
020 428 49 93
reserveren@torpedotheater.nl
TORPEDOTHEATER.NL

***

De Kleinste Comedy Club van Nederland
dinsdag 6 februari 2018 – 20:30 – € 6,00

Comedy februari 2018
Elke eerste dinsdag van de maand: comedy in het Torpedo Theater. 8 comedians, 1 mc, welkomstdrankje gratis.

***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 20.09.30

Boekenclub Het Nachtkastje met KEES VAN BEIJNUM
donderdag 8 februari 2018 – 20:30 – € 7,50
Vandaag staat ‘Over het IJ’ van Kees van Beijnum op het menu. Met Van Beijnum praten we over dit debuut, over de ‘lower class’ in Amsterdam-Noord, over fictie en non-fictie.  Verder de rubrieken de Recensent, de Voorlezer, het Hoorspel en de Quiz.
Het Nachtkastje is een programma van Jorine LAMSMA en Maaike LANGE.

***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 17.29.30

VBVB Cultuurquiz
vrijdag 9 februari 2018 – 20:00 – € 8,00
Daar is ie weer, die oergezellige VBVB CULTUURQUIZ. Met vertrouwde rubrieken als: Mooi & Lelijk, Doe Toch Normaal, Toppers van Toen, Eerst Effe Nadenke, Onze Cultuur Is De Beste, Kunst- en Vliegwerk, Oude Pruikenkoppen, en Wat Hebben We Nu Weer Aan Onze Oude Damesfiets Hangen. Met nog steeds ’s lands beste en geestigste vragenmakers. Met filmpjes en animaties. Met een Mystery Guest. Met livemuziek van PIETER KLOP. Met uw hartverwarmende quizmasters MICHIEL EIJSBOUTS & STEF LOKIN. Met -nieuw!- Spectaculaire Prijzen. Kortom, even reserveren cultuurvrienden, in je eentje, met z’n tweeën, drieën, vieren of met een heel team van vijf, want vol is vol en non ausi, nihil acquiritur. Je weet toch.

***

elsje

Van Huilenbroecks Pretpaleis met ELSJE DE WIJN
dinsdag 13 februari 2018 – 20:30 – € 8,00
‘Nee Karel, Nee Karel: niet vandaag’. Zij werd in één klap bekend bij het grote publiek met dit lied uit de Schmidt/Bannink musical Met Man en Muis uit 1969, dat wekenlang in op de hitparade stond. Ruim 40 jaar stond ze succesvol op de planken, en niet alleen als comédienne… Vanavond praat presentator Stef Lokin met actrice Elsje de WIJN (1944) over haar omvangrijke carrière. Mooie verhalen uit het vak en live muziek.
Van Huilenbroecks Pretpaleis is een maandelijkse talkshow over vergeten schoonheid, verloren muziek & artistieke curiosa, gemaakt door Stef LOKIN, Jan Jaap KASSIES, Sjaak ROODENBURG, Anita GUNDLACH en Harrie JANSSEN.

***

Faxinatie

De Kijkclub: FAXINATIE
donderdag 15 februari 2018 – 20:30 – € 8,00
In de jaren negentig faxten art director Hans Wolf en fotograaf André Thijssen 4030 bizarre foto’s naar elkaar uit kranten en tijdschriften. In een pas uitgekomen bundeling steken ze de loftrompet over het raadselachtige: ‘Het raadselachtige is interessanter dan het overduidelijke. Een beeld dat alles uitlegt is dodelijk saai. Laat het mysterie maar groeien. Sommige dingen moet je niet willen begrijpen.’ Aan de hand van bizarre beelden uit -Faxinatie- gaan we het hebben over wat het bestaan werkelijk zo bizar maakt.
De Kijkclub is: Hans AARSMAN, Maartje den BREEJEN, Carel HELDER en Claudia SOLA. Een maandelijkse avond voor de liefhebbers van ontdekkingen.

***

Roel Spanjers

Roel Spanjers – New Orleans Vintage Voodoo Piano Party
vrijdag 16 februari 2018 – 20:30 – € 10,00
Muzikant (en historicus) Roel Spanjers neemt je mee op een muzikale rondreis langs de exotische klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad ook en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans zo’n beetje als enige in Nederland helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden.
De NEW ORLEANS VINTAGE VOODOO PIANO PARTY is een solo-optreden met piano en zang, waarbij Roel vertelt over de muzikale betekenis van de stad.
***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 20.19.43

When Anne Frank met Rembrandt, the Amsterdam story
zaterdag 17 februari 2018 – 20:30- € 15,00
Stel je voor dat Anne Frank ontmoette. Waar zouden ze het over hebben? Misschien over hun stad: Amsterdam. Zo begint het verhaal van performer Jaap Vriend, die het verhaal van onze hoofdstad vertelt. In het Engels, met live muziek van Pieter Klop en ouderwetse Amsterdamse caféhapjes en Amsterdamse humor.

***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 20.27.25

Het Schrijfkabinet met TOMMY WIERINGA en MARJOLIJN VAN HEEMSTRA
dinsdag 20 februari 2018 – 20:30 – € 8,00
Het Schrijfkabinet is een programma over de techniek, de raadselen en de kunst van het schrijven. Met deze keer Tommy WIERINGA en Marjolijn VAN HEEMSTRA. Joubert PIGNON belicht een onterecht vergeten schrijver, als altijd is er de rubriek De Debutant (met Katelijne BROUWER), wordt de avond omlijst met sfeervolle live muziek van Pieter KLOP en vat Klaas KNOOIHUIZEN uw belevenissen ter plekke samen in een briljant, kort verhaal. Uw scherpzinnige maar warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 20.30.53

Flamenco: ALIADOS
donderdag 22 februari 2018 – 20:30 – € 10,00
Ze heten Jur VERMIJS (Maastricht, 1990) en Lennard HASSING (Wolvega, 1988) en studeerden af onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Het repertoire van Aliados bestaat zowel uit eigen composities als uit arrangementen van traditionele flamenco en Spaanse muziek. Kortommo, reserveer een kaartje en laat je meenemen naar de veelzijdige wereld van de flamenco. Met uiteraard Mahou en Spaanse hapjes.

***

Kathryn Claire

Folk Night: KATHRYN CLAIRE AND FRIENDS
vrijdag 23 februari 2018 – 20:30 – € 10,00
KATHRYN CLAIRE groeide op tussen de bergen, bossen en rivieren van de Amerikaanse westkust. Maar haar roots liggen in Nederland. Bijna 80 jaar geleden stapte haar opa Jan Muller op de boot naar Amerika, met zijn viool en een koffer vol kleren. Kathryn leerde muziekmaken op haar opa’s Nederlandse viool en schreef al gauw haar eigen liedjes, eerst op de viool, later ook op akoestische gitaar. Vergezeld van bassist ALAN HUNTER en niet zelden THE LASSES reist Kathryn tegenwoordig de wereld af om op te treden; meteen na hun Japanse toernee komen ze naar het Torpedo Theater.

***

Aidan & the Wild

Aidan & the Wild | Ember Weir (UK) | Judy Blank
zondag 25 fabruari 2018 – 20:30 –  € 8,00
Drie artiesten. Aidan & the Wild is de act rondom singer-songwriter AIDAN. Verwacht virtuoos gitaarspel, een zachte stem en een mix van folk, americana en catchy hoeken.
Door zijn zeer uiteenlopende inspiratiebronnen en de en de hartstocht en emotie in zijn liedjes levert de 21-jarige uit LOUIS COUPE een kenmerkende mix van gitaren, toetsen, synthesizers en orkestklanken. Gewapend met een gitaar deelt JUDY BLANK haar hersenspinsels op een houten veranda in Lake Arthur, laat ze je proeven van met suiker bestoven beignets in New Orleans en bezingt ze dagelijkse strubbelingen met een stem waar je kippenvel van krijgt.

***

Yvette Guilbert

Salon des Chansons: YVETTE GUILBERT
maandag 26 februari 2018 – 19:30 – € 10,00
Maandelijks chansonprogramma met wisselende artiesten. Deze keer: een avond rond Yvette GUILBERT. Een unieke zangeres en actrice, veelvuldig geschilderd door Toulouse Lautrec. Sigmund Freud was een bewonderaar; BARBARA heeft haar repertoire gezongen – al met al een speciale avond. Presentatie: Christophe CHAPLET. Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.

***

Frank Meester

Frank Meester & Arthur Schopenhauer: Streef niet naar geluk
donderdag 1 maart 2018 – 20:00 – € 8,00
‘Wees gelukkig’ lijkt een van de belangrijkste imperatieven van deze tijd. De grote vraag is echter of we wel gelukkig worden van al dit gestreef naar geluk. Volgens de negentiende eeuwse Duitse denker Arthur Schopenhauer bestaat geluk helemaal niet en is het dus zinloos om ernaar te streven. Met Schopenhauer in de hand probeert filosoof FRANK MEESTER u van uw zinloze zucht naar geluk af te helpen. Torpedo’s IDA JONGSMA praat met hem.

***

Schermafbeelding 2018-02-04 om 20.55.40

Torpedo Concerts presents: Demi Knight
vrijdag 2 maart 2018 – 20:30 – € 10,00
Demi Knight (21) groeide op met Dolly Parton en Loretta Lynn. Dat ze dezelfde countrysound en volwassen stem als hen bezit, laat ze in 2015 horen aan heel Nederland door haar deelname aan ‘De Beste Singer/Songwriter van Nederland’. Voor liefhebbers van country en americana, in een fris jasje.
‘Deze dame heeft pit maar charmeert met haar brede glimlach en country-snik – 3voor12’.

***

De Mus

En natuurlijk elke woensdag De Mus
20:15 – € 6,00
De Mus op woensdag, de wekelijkse theatersalon vol live kunst, live muziek, live voordrachten, live belevenissen en al die andere live dingen. Elke woensdag. Seizoen 7.

***

 

- Torpedo Promo