<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww17.daymoney.co.uk/?fp=PVLqufN63wP%2BxIatCL7VhI4cX%2BYE%2FCvyLkLQNZqn4wl9%2Fb89jq2Ga2qjh56CfbIdb9o0MzBCNQMvX6sz%2FQiCF9F4YB5uY%2FeRwfcATmOotsjr13KyIwNIhnoSdricN5tYAYruLR0rhJMjIIUDNBJjymK4TZ847CI4g9Tk%2BS2Fv88%3D&prvtof=jPb%2BSlfh5KLIUNpvTa%2FpI2de94OfRd5dwGQlMWMmKvk%3D&poru=K7zvSufvhb0aH2fpYskLQjMltUXo5%2F%2FVGM6NcQzRpTQYBXGF%2FyzEz8HaBs5BwOoQlVBThRFCsSsq0CN%2BlxUXIg%3D%3D&">Click here to proceed</a>. </body>
air-force-one 

Vier

Het miezert als ik besluit met twee schoenen een eindje te gaan trimmen. Op de Atlantische Oceaan woedt een storm die nog lang niet hier is. Over het schelpenpad, onder de bomen door en langs de sloot waar een ijsvogel zal broeden. Een vrouw met een vriendelijke hond groet me. Ik zeg ze beiden apart gedag. Honden zijn slimme dieren die veel waarde hechten aan omgangsvormen.

Iets verderop zit een man. Hij zit op een bankje met naast hem twee lege bierblikjes. Een derde blikje houdt hij in zijn hand. In de tas aan het stuur van zijn geparkeerde fiets wacht nog meer bier. De man moet wel enorme dorst hebben, denk ik. Ik krijg ook zin in een biertje, terwijl ik weet dat ik nog wel even moet. Ik steek mijn hand op, zwaai even en voor ik ‘proost’ kan zeggen, roept de man heel luid: Val dood!!

Even overweeg ik mijzelf te laten vallen en schijndood op het pad te blijven liggen. Een lelijk grapje. Ooit sprong ik van de stenen reling van de Pont D’Iena in Parijs in het bijzijn van twee vrienden. Niet in de Seine, maar op het smalle randje aan de andere kant van het muurtje, hoog boven het koude water. De jongen moest heel hard lachen toen ik mijn kop weer boven het muurtje uitstak. Het meisje werd zo kwaad dat ze me sloeg. Ook liefde, al sloeg ze wel hard.

Ik ren nu rustig verder. Bij de weg even opletten met oversteken. De parkeerplaats over en het volgende parkbos in. Bij de ingang ligt een paar witte sneakers op de rand van een plantenbak. Ze lijken te zijn neergelegd om te drogen. Op de parkeerplaats is niemand. Er staat een auto, die niet bij de schoenen hoort. De schoenen zijn wel gedragen maar nog aan de nieuwe kant. Rond de honderd euro schat ik, terwijl ik denk aan de godin van de overwinning.

Liggen ze op iemand te wachten, of moeten ze worden geadopteerd? Misschien is iemand in deze schoenen om het leven gebracht. Misschien heeft iemand iemand anders in deze schoenen omgebracht. Zijn de schoenen uit het slootje gevist? Hoe zijn ze er dan beland? Laten staan is zonde. Hoewel, dan kan iemand anders ze meenemen. Ik kan ze voor de deur zetten, schoongemaakt, met een briefje: gratis meenemen. Ik neem ze maar mee.

De zon breekt door als ik thuiskom met vier schoenen. Om bij te komen, neem ik een biertje.

- J. Pennings