<body bgcolor="#ffffff" text="#000000"> <a href="http://ww17.daymoney.co.uk/?fp=QdX1Z%2B0JdpYU4vZLAL2jgQnThov5cLzQgrNpeyJqrFi4%2BrUc4%2Fvh9Zgf%2FHlGRIDaJb7jd43ZCxw%2FYlBhZcc774g6sE0%2FbmlZjGTTwUwqc%2FwyV2Zc%2FfnXkVJ1UEj5qhpuDMxEhXDx8%2Bg5WCCWveSmWsuzNWT9lJ4fZtjQi05b5Oc%3D&prvtof=MHcJZi%2BMWrY91r%2FFmnMwPqA%2B0qGpdNAnBKNJOWOFmQc%3D&poru=5HNLfHvdQvr1eVAQSZxRyAEQD3BWWB94Fa8gUQ0iCGNfkBNMcqzLmn%2Fk1k0HMo%2FTiB%2BikmpWtAOxMLvgDY1lLQ%3D%3D&">Click here to proceed</a>. </body>
Afbeelding 11 

Scheurkalender: 4 oktober


Skippy: ‘Chk chk chk-chk chk-chk!’
Sonny: ‘Wat zeg je, Skip? Iets over een neergestorte helikopter?’
Skippy: ‘Chk chk-chk–chk chk chk-chk chk chk-chk!’
Mark: ‘Kom op, Sonny! Skippy zegt dat er een helikopter aan de andere kant van de heuvel is neergestort, bij de oude dam! Goed gedaan, Skip!’

En toch, Skippy (sorry) kon niet echt praten. Hij werd nagesynchroniseerd. Of natuurlijk moet je zeggen: zij werd nagesynchroniseerd, want als een kangoeroe een buidel heeft, is het een vrouwtje. In elk geval werden Skippy’s onnatuurlijke Zoeloe-achtige smak-klik-geluidjes in de studio teweeggebracht door twee met tomatenpuree en papierlijm ingesmeerde vellen vliegerpapier tegen elkaar te slaan, al zijn er, zoals op de website classicaustraliantv.com, ook prozaïsche types die beweren dat die geluiden geproduceerd werden met de menselijke tong.

Maar waren het drummen, het pianospelen, het aan- en uitzetten van de radio, het halen van de post, het losmaken en vastknopen van touwen en al die andere menselijke vaardigheden dan ook nep? Eh… niet als je er geen last van hebt dat ze (Skippy) daarbij geholpen werd door iemand met twee op stokken gebonden kangoeroepoot-flesopeners, of door een van de circa 15 stand-ins, zoals Jo-Jo, Stumpy en Wildy. Kangoeroes zijn namelijk heel domme dieren, die je nauwelijks iets kunt leren. Volgens de Internet Movie Data Base zag je ook ‘vaker wel dan niet een hand in beeld die Skippy een beslissend duwtje moest geven’. Bovendien deed een opgezette kangoeroe de echt gevaarlijke stunts, zoals de sprongen uit een helikopter. Niettemin was de oostelijke grijze reuzenkangoeroe die je naast Sonny zag huppelen altijd dezelfde, echte Skippy – en ook de slimste van het stel.

 

Bronnen: Internet Movie Data BaseVARA Gids, classicaustraliantv.com

- CH